onsdag 30 mars 2011

Sonay: Om du har en timme över...

...och vill få en supersnabb lektion om framtiden för världens fattiga ska du titta här.

Hans Rosling föreläser om världens länder och om energiförbrukning. Man kan bara se klippet på DN:s hemsida. Hans Rosling är så himla pedagogisk och det är härligt att lyssna på honom prata för man märker verkligen att han tycker om det han gör och är intresserad av den statistik som han presenterar.

För er som inte känner till Hans Rosling och Gapminder rekommenderar jag verkligen att ni ska kolla in deras hemsida.

Så här skoj kan statistik se ut med hjälp av Gapminder

2 kommentarer:

 1. "En timma över" är lite tråkigt sätt att närma sig de här problemen anser jag. Tyvärr är det oftast så det ser ut. Vi vare sig vill eller orkar engagera oss utan lutar oss tillbaks i tv-soffan, tar en näve chips till och byter kanal när det blir för seriöst.

  Hur vi skall kunna få jorden att överleva och dess befolkning och miljö att må bra borde ha prio ett, inte vara nåt som vi ägnar oss åt med vänsterhanden när vi har "en timma över".

  SvaraRadera
 2. Sonay4.4.11

  Hej Ulrika

  Det var trist att du ser mitt inlägg på det sättet. Med uttrycket "en timme över" menade jag att man på en timme kan lära sig otroligt mycket om läget i världen, information som kan inspirera en och som man kan använda sig av för att fortsätta engagera sig!

  SvaraRadera