måndag 24 oktober 2011

FN-dagen!

I fredags hade vi seminarium och jag hann äta flera FN-bakelser under dagen. Det var ju lite fusk, idag är ju den riktiga FN-dagen, så passa på att äta FN-bakelse och bidra till Röj en mina-kampanjen!


Idag är det väldigt tomt på kontoret, de flesta är ute och reser för att träffa lokalföreningar, hålla tal och informera. Jag har nyss samlat in material som jag ska ta med mig till Sollentunas FN-förening och deras aktiviteter på ungdomshuset Satelliten.

Har ni förresten läst nyheterna i helgen? Jag fastande för en artikel som handlar om en tvåårig flicka som blev påkörd först av en skåpbil och sedan en skåpbil till. Det tog dessutom ganska många förbipasserande efteråt innan någon faktiskt gick fram till flickan - helt galet.

Man kan ju spekulera i anledningarna till folks ovilja att hjälpa till, själviska, för upptagna eller annat, men tydligen har flera personer som skadats på gatan stämt personerna som hjälpte till och påstått att de bidragit till skadorna.

I Kina är ju inte lönerna så höga och det tycks vara en trend att folk är beredda att göra vadsomhelst för mer inkomster, till och med stämma en människa som hjälper till.

Flickan avled under helgen av de allvarliga skadorna, läs mer här.

Det är som sagt FN-dagen idag och nyheter som denna gör det ännu viktigare att mana till att föregå med gott exempel, ta ansvar för sig själv och sin omgivning, uppmana andra till att göra skillnad och hjälpas åt!

/ Viktor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar