fredag 23 mars 2012

Filmfredag?

Det är fredag, vissa kanske ska ut och slira, andra gå ut och äta, titta på film eller kanske njuta av det fina vårvädret (i Stockholm iaf). Jag tänkte tipsa om en film, en trevlig fredagsaktivitet!

Den ligger mig varmt om hjärtat, jag har sett den otaliga gånger sedan jag blev introducerad för den för kanske ett år sedan. Det är en helt galen story, massa färg och smink, raffset och sci fi. Kan man begära nåt mer? Möjligtvis sång och dans, men det får man också!

Rocky Horror Picture Show släpptes år 1975 och var en filmanpassning av musikalen The Rocky Horror Show, skriven av Richard O´Brien. Den börjar ganska försiktigt, ett par kör vilse i skogen en regning kväll på väg till en bekant och får punka på bilen. Mobiltelefoner fanns ju inte, så de beslutar sig för att gå till ett slott de passerade för en stund sedan för att låna telefonen. Väl där blir det knasigt, väldigt knasigt och det bara fortsätter och fortsätter. Helt underbart!

Musiken är toppen, miljöerna och skådespelarna fantastiska! Hela filmen är ett PM av otaliga B-filmer från 1940-talet och fram tills 1970-talets början, man kan inte motstå det.

Jag hittade en "theatrical trailer" på Youtube som jag tänkte dela med mig av, vill ni se mer av filmen innan ni kollar på den, rekommenderar jag att ni letar upp klipp från filmens sångnummer, så som Sweet Transvestite, Time Warp och Creature of the Night.
/ Viktor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar