onsdag 30 maj 2012

Palak paneer

Det är inte ovanligt att vi äter indiskt till lunch här på jobbet. Vårt standardställe för detta är Happy India på Mariatorget.Litet, ganska trångt, klassisk svensk salladsbuffé med burkmajs och rårivna morötter men till priset fantastiskt bra indisk mat.

Jag tar mer eller mindre alltid samma sak, palak paneer (ibland skrivet panir eller paner), en gryta med tomatbas där spenat och hemgjord, hård färskost samsas i varma kopparkärl. Det är fantastiskt gott och jag har gång på gång tänkt att det inte borde vara så svårt att göra hemma.

För ett tag sedan hittade jag ett tillräckligt simpelt recept för att jag skulle vilja prova göra det själv, där den hemgjorda osten ersatts med fetaost.

Efter att ha provat två gånger nu, känns det som att jag börjar få kläm på det, men det är nog långt kvar innan jag gör lika bra som på Happy India. Dessutom måste jag lära mig göra egen paneer.

Taggad på att prova?

Receptet hittar du här.

/ Viktor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar