tisdag 6 november 2012

WFUNA Plenary: Global Youth Forum

Godmorgon!

När jag slog upp ögonen i morse så var det till billarm, ett kliande myggbett och varm fuktig luft. Jag är i Rio de Janeiro i Brasilien!

Jag hade tänkt skicka det här inlägget igår när min resa började, men omständigheterna har inte riktigt varit med mig och sena flyg, stress och borttappad resväska har gett mig lite annat att fixa med. Men annars har allt gått bra och jag är oerhört glad att äntligen vara på plats.

Men vad gör jag då i Rio? Jo i dag så börjar alla FN-förbunds världsfederation WFUNA sitt plenar, dvs. ungefär motsvarigheten till FN-förbundets kongress och i år är det UNA Brazil som står värd för arrangemanget. Förutom plenarets mötesordning som innehåller bla.a. val av styrelseposter och rapporter/diskussioner om WFUNA:s verksamhet hålls även seminarier och mer sociala arrangemang som bäddar för nätverkande och att de olika FN-förbund som detlar ska kunna lära av varandras erfarenheter.

Parallellt med plenaret hålls även, för fösta gången, en ungdomskonferens Global Youth Forum, där ungdomsdelegater från världens FN-förbund träffas för egna möten, workshops, erfarenhetsutbyte och nätverkande. Det är framför allt här jag kommer vara med och från och med nu kommer dagliga blogginlägg om vad som är på gång. Kommentera gärna här på bloggen, så svarar jag gärna på frågor och tar emot tankar om vad som är på gång! Förhoppningsvis får jag snart min resväska så kommer lite bilder också!

Nu ska jag ge mig ut på en liten promenad innan bussen avgår till dagens seminarier!
Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar